Трагедията е голяма, селата в момента бедстват страшно много. И смятам,

...
Трагедията е голяма, селата в момента бедстват страшно много. И смятам,
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Изхвърляме перални и печки в реките, а след това се чудим защо водата влиза в домовете ни

Трагедията е огромна, селата сега бедстват ужасно доста. И считам, че тук казусът би трябвало да се раздели на два аспекта. Единият аспект е какво ще направи страната, и другият – каква е виновността на самите хора от селата за част от това, което им се случва, несъмнено. Това разяснява за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " артистът Христо Мутафчиев, който е родом от Карлово.

" Не е отговорна единствено природата и преваляванията съгласно мен, това че ние продължаваме  да си пълним деретата и коритата на реките с боклуците, които изхвърляме от у дома. Перални, печки непотребни, автомобилни гуми, отпадъци и след това се чудим за какво водата влиза в домовете ни. Ами тя би трябвало да отиде някъде тая вода, разумно е. Иначе това мога да кажа, нещастието е огромна. Също по този начин огромна виновност имат и секачите, които секат безсистемно горите над селата в Балкана на Средна гора и в Балкана, Стара планина. И всичките тези трупи, клони калища и кал са влезнали в домовете, точно слезли от Балкана, тъй като пороят ги е пренесъл надолу. Но тук е мястото на страната, която в действителност виждам, че стартира да се включва с доста тежка техника – нещо, което е ужасно належащо ", разяснява Христо Мутафчиев.

Той дефинира като цинични плануваните помощи, които възлизат на половината от минималната работна заплата. " Държавата не може да им даде на всяка къща по 50 000 лв., с цел да си оправят покъщнината – факт, само че мисля, че по тази причина локалното население и кметствата би трябвало да създадат доста сериозна оценка на вредите на всеки един дом поотделно, да изчислят на каква стойност са загубите и да оказват помощ на тези, които не са застраховани, а по-голямата част от тях допускам, че не са застраховали имуществата си, тъй като не са очаквали такова нещо ", сподели още Мутафчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР